Studený puding z kaštanů.

Kaštany (100 – 120 gr) se naříznou a nechají se několik minut ve vodě povařit, pak se oloupou a dobře očistí. Vloží se do větší nádoby, nasype se na ně 280 gr cukru, polejí se vodou, přikryjí puklicí a nechají doměkka dusit. Větší se vyberou a dají se stranou k pozdějšímu upotřebení. Zbytek se v hmoždíři se šálkem smetany tluče a skrze jemné sítko prolisuje. Tato kaštanová kaše se v míse míchá a přidá k ní 280 gr na syrup zavařeného cukru, vanilková chuť, 280 gr zavařených višní bez šťávy, 280 gr očištěných, v cukru povařených hrozinek, 25 gr ve vodě rozvařené želatiny a přimísí se na konec 8/10 litru šlehané smetany. Plní se do formy, která je zasazena v ledu, přikryje se víkem a nechá ztuhnout. Mezitím rozpustí se ve vodě 200 gr čokolády na plátně, přimísí se k ní 140 gr cukru, přileje se ještě k tomu trochu vařící vody, nechá povařit, pak se odstaví a nechá se až vystydne a s přidáním šlehané smetany upraví se hustá omáčka, která se dá do omáčníku s pudingem na stůl. Před podáváním se ponoří puding 1 minutu do horké vody, vyklopí se na mísu a obloží celými kaštany.