Studený puding kaštanový á la Nesselrode.

Uvaří se z 800 gr kaštanů kašovina, jako v předcházejícím, přimísí se k ní tento anglický krém: 250 gr cukru s 8 žloutky míchá se a přileje půl litru vařícího mléka k tomu, nechá se na plotně při ustavičném míchání až do bodu varu, ale vařit se nesmí; (lažírovat); pak se směs procedí. Přidá se 250 gr hrozinek sultánek, 250 gr malých černých hrozinek, vše ve vlažné vodě nabobtnané, 250 gr kompotových třešní, 50 gr cukrované rozkrájené pomerančové kůry. Tato hmota se nechá ve stroji zmrznout a smísí se s půl litrem šlehané smetany a skleničkou maraschino. Tato zmrzlina dá se do pudingové formy, položí se přes ní bílý papír, přikryje se dobře víkem, které se kolem máslem neprůdyšné zamaže, forma zahrabe se na 2 ½ hodiny do soleného ledu. Před podáváním ponoří se na několik vteřin do teplé vody a vyklopí.