Berlínský puding.

Upeče se 55 tenkých palačinek, pak nechají se 3 desetiny litru smetany, vanilka, trochu soli a 100 gr másla povařit, vsype se do toho 210 gr mouky a míchá se tím na ohni tak dlouho, až se utvoří hladké těsto, které se od nádoby odlepuje. Pak přendá se těsto do jiné nádoby a vmíchají se postupně do něj 4 celá vejce a 4 žloutky a ze 4 bílků sníh. Hladká forma bez cylindru se vymaže máslem, na dno se položí přistřižený papír, který se také máslem pomaže a na něj položí se dobře odkapané kompotované ovoce, přes které se dá čtvrtý díl hmoty, která se na povrchu uhladí a na kterou se položí jedna přiříznutá palačinka a na tu se dá zase ovoce, které se druhou čtvrtinou hmoty přikryje a tak se pokračuje. Vaří se asi 1 ½ hodiny v páře a podává se k tomu meruňková marmeláda.