Anglický Plum-puding.

Z 560 gr jadrného loje se všechny žilky vyřezají a týž se na prkně nadrobno rozseká s 280 gr strouhané žemličky a s 280 gr mouky. Dá se to do mísy a smísí se s následujícími součástkami: 420 gr cukru, 420 gr hrozinek sultánek, 210 gr velkých hrozinek, 210 gr černých, malých hrozinek, 140 gr rozkrájeného citronátu, čtvrt litru mléka, čtvrt litru rybízové želé, 10 celých vajíček, tlučená skořice, citronová kůra, sůl, muškátový oříšek a půl sklenice rumu. Servítek se pomaže máslem, posype strouhanou houskou, rohy se sváží provázkem dobře dohromady, aby hmota nemohla nikde unikat a vaří se volně 4 až 4 ½ hodiny v málo slané vodě. Po uvaření se ubrousek odstraní, puding poleje se nahřátým rumem a koňakem a zapálí se. K tomu vinné šodó s rumem.