Pařížské tyčky

   a) 140 gr rozemletých oříšků nebo mandlí 140 gr mouky, 140 gr másla, 30 gr cukru se s přidáním málo bílků zpracuje a těsto. Toto se rozválí, krájí na plátky široké co prst dlouhý, ty pomažou se bílkovou cukrovou polevou a rozkrájejí na tyčky na prst široké. Kladou se od sebe na pomaštěný plech a zvolna pekou.
   b) 140 gr mouky, 140 gr másla, 50 gr cukru, 2 syrové, 2 natvrdo uvařené a prolisované žloutky, 1 sklenka araku nebo rumu. U toho utvoří se těsto. Po odpočinutí se v síle tužky rozválí a krájí na proužky jako prst dlouhé a asi 4 cm široké. Tyto se kladou na plech, propíchají vidličkou a do zlatova pekou. Po vychladnutí se okraj pečiva stříká meringovou hmotou, nechá v troubě usušit. Vnitřní prázdný otvor vyplní se buď marmeládou, rosolem, kompotovým ovocem nebo máslovým krémem.