Piškoty nadívané

   a) 105 gr cukru tříti s 5 žloutky, 105 gr mouky a z 5 bílků sníh. Hmota, která musí býti hladká, plní se do gumového sáčku s hladkou trubičkou na konci, nebo do papírového kornoutku. Na širší proužky papíru (cukrem posypané) stříkají se malé piškoty. Dají se na plech, posypou cukrem a pekou do zlatova, krátce před tím, nežli jsou upečeny, posypou se znova cukrem, tím dostanou cukrovou kůrku. Mohou se před pečením posypati rozsekanými mandlemi. Po vychladnutí těchto piškotů slepí se vždy dva a dva máslovým čokoládovým krémem.
   b) dle hořeního předpisu upečou se větší piškoty. Po vychladnutí stříká se okraj čokoládovým máslovým krémem, dá do studena ztuhnouti. Potom se povrch mezi čokoládovým okrajem plní šlehanou smetanou s vanilkovou chutí.