Růže z máslového těsta

Z rozváleného máslového těsta vypíchají se pomocí kulatého plechového tvořítka plátky o průměru 9 cm. Odřezky těsta se přes sebe položí, válečkem na plátek rozválí, z něho vypíchají kulatým tvořítkem o průměru 4 cm úzké půlměsíčky. Kulaté plátky položí se na mokrý plech, lehce se vodou potrou a na každý plátek se položí pět půlměsíčků tak, aby se špičky uprostřed dotýkaly a stejně od sebe byly vzdáleny. Pocukrují se a dají péci. Zbytek těsta se znova rozválí, vypíchají se z něj malé kroužky a ty se dají péci. Nyní se pečivo i kroužky červenou cukrovou polevou leští a v troubě nechají uschnouti. Kroužek se posype zeleným krystalovým cukrem. Prázdná místa mezi půlměsíčky vyplní se hojně červenou jablkovou rosolovinou. Kroužek se dá do středu a vyplní též rosolovinou.