Dutě pečené tarteletky, skořápky

Vhodné plechové formičky vyloží se tence rozváleným máslovým těstem, vnitřek se pokryje tenkým čistým papírem a vyplní až na okraj rýží, hrachem a podobným, nebo se druhý formička vloží do té první těstem vyložené a nechá péci. Po upečení se výplň vyndá, formička dá na krátký čas do trouby, aby vnitřek se též zbarvil. Slouží k naplnění rozličných krémů, ovoce, nákypů a podobných.
     Pro větší pečivo vyřízne se podle dortového plechu kulatý plátek z těsta, vloží na trojnásobný bílý papír, okraj se 2 cm přeloží do výše a ovine se dvojnásobně proužkem silného papíru, jehož konce se slepí moučným lepem. Do vnitřku se vloží papír a vyplní fazolemi neb hrachem. Po upečení se výplň vyndá a pečivo nechá v troubě uvnitř osmahnouti.
    Malé paštičky. Se upraví, když z tenčího plátku máslového těsta se vypíchne tvořítkem napřed spodek, okraje se pomašlují vejcem, na něj vloží druhý plátek uvnitř tvořítkem vypíchnutý