Poháry Pompadour (Coupes).

¾ litru sladké smetany nechá se s vanilkou povařit, ¼ litru studené smetany rozmíchá se s 2 lžícemi mouky, 4 lžícemi cukru, vlije do téže vařící smetany a nechá dobře na kašičku vyvařit. Po částečném vychladnutí přimíchají se 4 žloutky, pomerančová chuť, prolisuje se, a když tato kašička dobře vychladla, přimísí se k ní ½ litru šlehané smetany. Nyní upraví se prolisované jahody s cukrem a trochou málo rozpuštěné želatiny na slabý rosol. Do skleněných pohárů stříká se pomocí kornoutku vrstva kašičky, vrstva jahodového rosolu, když začíná rosolovatět a tak se střídavě pokračuje, až jest pohár plný. Na ledě se nechají vychladnout a povrch krášlí se čerstvými jahodami. Podává se malé pečivo zvlášť.