Indiánky

    a) 12 žloutků tře se se 140 gr cukru, zamíchá se do toho ze 6 bílků sníh a 280 gr mouky. Pomocí kornoutku stříkají se na papír malé, hezky vysoké polokoule, pocukrují se a zvolna pekou. Po vychladnutí se vnitřek pomocí nože vybere, takže zůstanou jen skořápky, tyto se potáhnou čokoládovou polevou a sesadí vždy dvě dohromady šlehanou vanilkovou smetanou, nebo meringovou hmotou, nebo vařeným krémem.
    b) skořápky potáhnou se kávovou polevou a plní ocukrovanou šlehanou smetanou, smíšenou s malým množstvím černé kávy.
   c) 140 gr cukru, 140 gr mouky, 6 žloutků a ze 6 bílků sníh.
   d) 240 gr mouky, 120 gr cukru, 10 žloutků a ze 16 bílků sníh.