Piškoty

   a) 280 gr cukru, 210 gr mouky, 6 bílků, 4 žloutky. Žloutky se míchají s polovicí cukru, z bílku se ušlehá pevný sníh. Ten se zároveň s moukou smíchá se žloutky, plní do kornoutku, na jehož konci jest nasazena trubička a stříkají se piškoty na proužky bílého papíru. Tyto posypou se silně cukrem, papír se zdvihne do výše, aby se zbytečný cukr setřásl, nechají se státi, až vrchní cukr se rozpustil, pak zvolna pekou. Po upečení se piškoty obrátí papírem vzhůru, pomocí utěrky se papír teplou vodou navlhčí, piškoty s něj sejmou, dají na plech a v troubě dosuší.
   b) cukr ve váze 8 vajec, mouka ve váze 6 vajec, 7 žloutků a z 10 bílků sníh.
   c) 140 gr cukru, 70 gr mouky, 4 bílky co sníh, 2 žloutky.