Pralinky

Pto tyto se cukr uvaří do pátého stupně, jako u salonních bonbonů. Při 300 gr cukru přimíchají se k němu po uvaření 4 lžíce dobré husté smetany, propracuje se po vychladnutí na hustou kašičku a přimíchá do něj 100 gr oloupaných, jemně roztlučených mandlí. Jako chuť upotřebí se, vyjma již uvedených návodů při salon. Bonbonech, ještě na malé kousky rozkrájený ananas, citronát, nebo jiné ovoce. Když jest cukrový hmota rozkrájena, tvoří se z ní velké kuličky, jako lískové oříšky, nebo jiné vzorky. Napíchají se na vidličku, ponoří do vlažné čokoládové hmoty, vyndají a kladou na plech nebo papír k osušení. Čokoládovou hmotu lze koupiti; ta dá se do misky bez vody, postaví s miskou do vařící vody a nechá rozpustit, nesmí býti ale horká. Můžeme si ji též sami upraviti, když se vanilková čokoláda nechá rozehřát a smísí s cukrovým fontánem .