Palačinkový nákyp
140 gr másla míchá se s 8 žloutky, které se vždy jeden po druhém přidávají, 140 gr cukru, z něhož se nechá něco zpět na zašlehání bílků, 105 gr mouky, sůl, citronová chuť, toto vše se pozvolna zředí s půl litrem sladké smetany a promíchá sněhem z 5 bílků. Z tohoto těsta upečou se trochu silnější palačinky, každá potře se maraschino krémem. Aniž by se svinuly, kladou se jedna na druhou na mělkou, ohnivzdornou mísu, pocukrují a v chladnější troubě nechají propéci, při čemž toto jídlo jde trochu do výše. Na té samé míse se podávají.
Maraschino krém: jedna polévková lžíce mouky rozdělá se se smetanou, přidá 6 žloutků, 100 gr cukru, zředí s 1 dsl smetany a nechá na ohni, při ustavičném míchání, přijít do bodu varu, až se utvoří hustá hmota. Po částečném vychladnuté zjemní se likérem Maraschino de Zara.