Suchary z kvasnicového těsta

Do těsta jako u houskového chleba přidá se ze 2 bílků sníh. Když bylo dobře vypracováno a vykynuto, rozválí se rukama na vále na dlouhou šišku, krájí na kousky velikosti malého vejce, každý ten dílec se rozválí na tyčky prst silné a svine jako plžový domeček, takže obdržíme samé rovné ploché závitky. Ty se na způsob dvou dlouhých chlebíčků na pomaštěném plechu sesadí pevně vedle sebe dohromady, vždy konečnou stranou na plech obráceny. Po vykynutí pomašlují se vodou, když jsou napolo upečeny, a docela upečeny znovu se vodou pomašlují. Druhého dne rozkrájejí se na plátky jako tužka silné, po obou stranách se dobře pocukrují, položí se na sebe a nechají asi hodinu odpočívati, aby cukr zvlhl a dobře na pečivu držel. Pak se srovnají na plech vedle sebe a nechají v troubě po obou stranách do červena opéci.