Sachrův dort

   a) 200 gr másla se tře s 200 gr rozehřáté čokolády, přidá 200 gr cukru, 9 žloutků, 100 gr strouhané, rumem navlhčené žemličky, 100 gr mouky a z 9 bílků sníh. Plní se do dortové formy a zvolna peče. Po vychladnutí pomaže se hladká strana tuhou marmeládou a potáhne čokoládovou polevou.
   b) 150 gr v troubě rozehřáté čokolády tře se se 150 gr másla, 6 žloutky, 150 gr cukru. Pak přimísí se ze 6 bílků sníh a 150 gr mouky. Hmota se nechá v dortové formě péci a potáhne se čokoládovou polevou.
   c) 140 gr cukru, 6 žloutků, 70 gr másla, 140 gr čokolády, ze 6 bílků sníh a 90 gr mouky upraví se na čokoládovou hmotu a ve formě peče. Po vychladnutí se dort rozřízne na 3 plátky. Uvaří se 70 gr cukru se 100 gr čokolády s přidáním 1desetiny litru vody na husto, míchá do vychladnutí, při čemž přidají se 3 žloutky, a když vše vychladlo, přimísí se 2 desetiny litru šlehané smetany. Tento krém maže se mezi plátky a potom se jím potře celý dort.
   d) sesadí se 2 plátky z jedné z těchto hmot upečeného dortu zavařenými višněmi bez pecek dohromady. Okraj tohoto dortu v šířce dvou prstů a stěny potáhnou se maraschinovou polevou (číslo 10) a prostředek se potáhne čokoládou. Hranice mezi polevami poklade se zavařeným ovocem.
   e) sachrův dort se rozřízne na 3 plátky a plní čokoládovým máslovým krémem. (100 gr másla se tře se 100 gr cukru, přimísí 2 žloutky a 20 gr kakaa).