Dort z lískových oříšků

   a) 70 gr oloupaných oříšků upraží se se 70 gramy práškového cukru do žluta, po vychladnutí se roztlukou a přimísí do piškotové hmoty ze 6 vajec, 140 gr cukru a 140 gr mouky. Vychladlý dort plní se meruňkovou marmeládou a potáhne cukrovou polevou.
   b) 70 gr oříšků a 70 gr mandlí tluče se s bílky na jemnou, vláčnou hmotu, tato míchá se s 210 gr cukru a 8 žloutky, přimísí k tomu z 8 bílků sníh, 70 gr strouhaných žemliček smíšených s 35 gr mouky a peče ve dvou formách; jeden plátek se pomaže oříškovou pěnou druhý naň položí. Povrch se rovněž krášlí oříškovou pěnou.
   c) 280 gr cukru míchá se s 10 žloutky, přimísí do oho ze 6 bílků sníh, 280 gr oloupaných, strouhaných oříšků a 35 gr mouky. Tato hmota peče se ve třech formách, plátky, pomazané marmeládou, sesadí se na sebe a potáhnou citronovou polevou.