Piškotové pěnové řezy

   a) jednoduchá piškotová hmota. Ze 16 bílků sníh, 280 gr cukru, 14 žloutků, 280 gr mouky.
   b) jemná hmota. 16 celých vajec, 280 gr cukru se v kotlíčku a na páře šlehá, až jest hmota teplá a hustá, pak se odstaví a šlehá do vychladnutí, přimísí do ní 140 gr pšeničné a 140 gr bramborové mouky a zalije 70 gr rozvařeného másla. Plech se poklade papírem a tato hmota se na prst silně na něm rozetře, zvolna peče, pak vyklopí na stůl, zbaví papíru, krájí na dlouhé, stejně široké plátky, jeden z nich se meringovou hmotou s různou chutí na 2 cm vysoko pomaže, druhý plátek již na porce dělený a cukrovou polevou potažený na něj položí. Meringova hmota skládá se z 9 bílků sníh a 560 gr cukru. Jako chuť se upotřebí, meruňková, jahodová, malinová marmeláda, tato se nechá rozehřáti a po částkách sněhová hmota do ní přimíchává. Tímtéž ovocem se mohou řezy na povrchu krášlit. Jméno obdrží podle toho, jaké ovoce se upotřebilo.