Pomerančové košíčky, plněné rosolem

1 stejných pomerančů, prostřední velikosti s hladkou slupkou, vykrájí se ve formě košíčků, vnitřek se čistě vybere, okraje a držadlo se vroubkovitě vyříznou. Vnitřní hmota se lehce rozmačká a nechá přes noc cedítkem (filtr) prokapat, aby byla jasná. Pomerančové košíčky až do upotřebení dají se do studené vody. Jestli se utvořila do košíčků při vyndávání vnitřku dírka, zamaže se zvenčí máslem. 420 gr cukru se čistí podle úvodního článku, lehce růžově obarví, ubrouskem procedí a po vychladnutí se 30 gr čištěné želatiny a šťáva z pomerančů přimísí. Pomerančové košíčky nechají se z vody odkapat, postaví se do velkého síta, které se do ledu zahrabe. Nato se plní rosolem a nechají ztuhnout. Při podávání se narovnají na mísu ubrouskem pokrytou a krášlí zelenými listy.