Anglické krémy (pošírované krémy)

Anglické krémy podávají se v malých šálcích, ve kterých byly vařeny, neb jiná malá nádobka vymaže se vyvařeným, procezeným máslem a plní se krémovou tekutinou tak, aby zůstal nahoře 1 cm volný prostor. Šálky postaví se do vhodné nádoby, která se naplní teplou vodou, dá na plotnu a přikryje se. Jakmile voda jest blízko bodu varu, dá se nádoba na takové místo plotny, kde se teplota v té výši udrží. Voda v nádobě se však vařiti nesmí. Krém jest hotov tenkráte, kdy se do něj píchne malou jehlicí a ta zůstane po vytažení čistá. Pak se odstaví. Po vychladnutí se šálky očistí a postaví se na mísu ubrouskem pokrytou. Anglický krém se může vařiti ve velké formě a po vychladnutí vyklopit. Prvnější způsob je však lepší. Základní krémová hmota: 4 celé vejce, 8 žloutků se rozšlehá a naleje se na ně 1 litr studeného svařeného mléka a přidá k tomu 200 gr cukru a procedí se do jiné nádoby. Chuť se přidává vanilková, oříšková, pomerančová, kávová, čokoládová a jiné.

Anglický ananasový krém

Anglický meruňkový krém

Anglický broskvový krém

Anglický burgundský krém

Anglický krém Colbert

Anglický krém Favorite

Anglický krém Desdemona

Anglický krém Eleonora

Anglický jahodový krém

Anglický Mokka krém

Anglický krém Henriette

Anglický krém Helena

Anglický královský krém

Anglický krém s malaga

Čokoládový anglický krém

Čajový anglický krém