S mandlovou nádivkou

    a) třít 140 gr másla, 4 žloutky, 140 gr cukru, citronovou kůru, přimísí se 280 gr rozstrouhaných s bílkem tlučených mandlí, 35 gr rozkrájeného citronátu, 70 gr sultánek 70 gr malých černých hrozinek, skořice, rum. Tato nádivka dá se na kulatý plátek z máslového těsta, okraj zůstane na prst volný, ten se pomašluje vejcem, z těsta kladou se navrch mřížky, okraj e zvýší proužkem těsta, celek se pomašluje vejcem a ½ hodiny peče.
   b) spodní látek pomaže se marmeládou, dá na ni mandlová nádivka jako u předcházejícího, udělají se na vrchu mřížky z těsta a peče se.
   c) upeče se velká paštika „val-au-vent“, pomaže vnitřní spodek malinovou nebo meruňkovou marmeládou, vyplní šlehanou ocukrovanou smetanou s vanilkovou chutí a přikryje pokličkou z těsta upečenou.