Anglický základní krém

16 žloutků a 280 gr cukru se tře do zpěnění, přidají se k tomu 3 kávové lžičky bramborové neb rýžové moučky a zaleje půl litrem vařící smetany. Pak se tím na ohni míchá až do bodu varu, přilije se 20 gr rozpuštěné želatiny, celek pak se procedí a míchá, až začne houstnout. Z 20 bílků ušlehá se pevný sníh, ten se lehce osladí a přimísí do vychladlého krému krém plní se do olejem vymazané formy a nechá v ledu ztuhnout. Před podáváním ponoří se forma do teplé vody a krém vyklopí se na mísu. Krášlí se kompotovým ovocem, drobným pečivem, neb šlehanou smetanou. Vhodné studené omáčky podávají se zvlášť. Přidáním různých chutí neb ovoce do základní hmoty lze více druhů krému upraviti.