Sněhová vajíčka
Do pánve se nalije asi na 2 prsty vysoko mléko, přidají 2 lžíce cukru, kousek vanilky. Mezitím se upraví sněhová hmota z 5 bílků, do kterých se zašlehá 250 gr cukru. Když mléko se povařilo, odtáhne se na okraj plotny a lžící kladou do něj velké noky. Mléko musí býti vařící, ale nesmí se vařit. Asi po dvou minutách, když vejce spodem jest pevné, obrátí se a po třech minutách vyndá na sítko, kde se nechá vystydnout. Ze zbylého mléka upraví se přidáním 3 žloutků, 1 kávové lžičky bramborové moučky, která se s těmi žloutky a trochou studeného mléka rozkloktá a do vařícího mléka zalije, krém. Chuti může býti rozdílné. Po vychladnutí nalije se tento na mísu a sněhová vajíčka pokladou do něj.