Ořechové koblížky

   a) do sněhu ze 3 bílků a 140 gr cukru přimísí se 140 gr strouhaných vlašských ořechů. Z toho se stříkají na pomaštěný plech větší polokoule, na každou položí se rozpůlený vlašský ořech. Pekou se v teplejší troubě, aby uvnitř zůstaly měkké.
   b) do hmoty ze 140 gr cukru třeného s 2 bílky a citronovou šťávou přimísí se 100 gr ořechů, lžíce žemličkových drobtů, skořice, citronová kra a z toho tvoří se malé hromádky na plech.
  c) do sněhu ze 4 bílků a 140 gr cukru přimíchá se 70 gr strouhaných mandlí, smíšených s 20 gr cukru. Z toho se stříkají na papír koblížky, rychle pekou, odříznou od papíru, měkký vnitřek se palcem smáčkne, sesadí vždycky dvě pomocí ořechové pěny dohromady, polejí cukrovou polevou a na každou se položí půl ořechu.