Smažené rýžové šišky, hrušky

   a) 150 gr rýže se blanžíruje a asi v ½ litru mléka doměkka a hustě vaří, pak se přidá sůl, vanilka, cukr nebo pomerančový cukr a rozetře se na prst silně na máslem pomazaný plech. Po ztuhnutí se plech ohřeje, z hmoty krájejí malé kousky, z těch tvoří malé šišky, které se ve vejci a žemličce balí a v horkém omastku smaží. Podává se k nim ovocná šťáva.
   b) do horké rýže se zamíchá strouhaná čokoláda.
   c) do horké rýže se přidá 40 gr tlučených mandlí a cukr, po vychladnutí se krájí na malé kousky, ty se úderem roztáhnou, něco marmelády se dá na ně, tvoří z nich hrušky, ve vejcích a žemličce balí. Po vysmažení zastrčí se do nich kousek skořice místo stopky.
   d) do horké rýže přimísí se tlučené mandle a hrozinky, kulatým tvořítkem malé koláčky, ty se ve vejci a žemličce balí a smaží. Ovocná šťáva podává se k nim zvláště.