Včelník

Z 10 bílků, 600 gr cukru se ušlehá pevná hmota. Na pomaštěný a cukrem posypaný plech stříkají se 20 – 24 jako prst silné a 8 – 10 cm dlouhé tyčky, posypou se rozsekanými mandlemi a cukrem a nechají zvolna péci, sušit. Pak stříká se 6 – 8 kruhů, jeden 14 – 16 cm v průměru, druhé vždy menší, takže když se položí na sebe, jsou podobny ošatce, posypou se cukrem a dají sušit. Tyčinky postaví se vedle sebe, nejlépe do vhodné nádoby a meringovou hmotou slepí a dají schnouti. Tyto kruhy se na sebe přilepí, meringovou hmotou potáhnou a stříkají se na vrchu slané praménky, takže to obdrží podobu slaměné střechy. Z rozměklé čokolády tvoří se malá podlouhlá tělíska v podobě včelky, z oplatek se vystřihnou křidélka a na tělíska připevní. Včelky se posadí na střechu a tato připevní se na tyčky. Při podávání se upraví zmrzlina nebo šlehaná smetana na mísu, včelníkem přikryje. Včelník musí býti na teple uschován, aby nezvlhl. Nebo střecha zůstane přilepená a hmota plní se vrchem.