Cateaux á la parisienne

Ze ženevské hmoty upečou se na plechu pokrytém papírem,, plátek asi 1 cm vysoký, pokrývající celý plech. Z něj se vykrájí as 6 – 8 kruhů, asi 14 dm v průměru. Všechny kruhy vyjma jednoho se v prostředku velkým kulatým tvořítkem vypíchnou. Odpadky z nich se drobně rozkrájí, dají do mísy, přidá k nim 50 gr loupaných, s cukrem třených mandlí a silně navlhčí maraschinem. Nyní se dá celý plátek na mísu, okraj pomaže marmeládou, po okraji upraví v šířce kruhu rozdrobené pečivo. Druhý kruh se pomaže marmeládou, položí na ten prvý, přitiskne, pomaže se vrchem zase marmeládou, upraví na něj rozdrobené pečivo a tak se pokračuje, až celek jest hotov. Nyní se celý povrch potře meringovou hmotou a posází tečkami z téže hmoty, pocukruje a nechá v troubě oschnouti. Plní se šodó nebo zmrzlinou nebo šlehanou smetanou s příchutí čokolády.