Ořechový dort

   a) 210 gr cukru míchat se 6 žloutky, přimísí se do toho 210 gr strouhaných vlašských ořechů, hřebíček a nové koření, 70 gr strouhané čokolády, potom sníh ze 6 bílků a 701 gr strouhané žemličky navlhčené likérem. Po upečení se dort prořízne a plní marmeládou.
Používáme vždy čisté loupané vlašské ořechy, nikdy ne náhražky ve formě lískových oříšků nebo nedej bože dokonce burských oříšků.
    b) 140 gr loupaných ořechů se jemně utluče a přidá se k nim 210 gr cukru, pak se toto tře s 10 žloutky, přimíchá ze 6 bílků sníh a 100 gr mouky k tomu, opeče se ve dvou formičkách. Do meringové hmoty přimíchají se s trochou vody jemně utlučené ořechy, tímto se dort plní a povrch toutéž pěnou krášlí, posype cukrem a nechá v troubě opéci.Nebo se plní šlehanou, ocukrovanou smetanou, do které byly přimíchány tlučené ořechy.