Kávový krémový dort

   140 gr cukru, 4 celá vejce, 4 žloutky se na páře šlehají až zhosutnou, pak se odstaví a šlehají do vychladnutí, přimísí se k tomu 70 gr pšeničné a 70 gr bramborové moučky, 70 gr rozpuštěného másla a nechá se ve formě péci. Po vychladnutí se třikráte prořízne, plátky krémem pomažou a celý dort se krášlí a nechá ztuhnout.
   Krém: 100 gr mouky, 200 gr cukru, 5 žloutků, 2 celá vejce dají se do kotlíku; toto se promíchá a při ustavičném šlehání přilije se osmina litru černé kávy a osmina litru vařícího mléka k tomu. Postaví se přes páru a na oheň a šlehá stále, až to zhoustne. Pak se odstaví a šlehá dále, až hmota jest mírně teplá, tu se postupně do ní přidává 350 gr čajového másla. Tento krém stačí pro 2 dorty.